Ko hoće peticu?
5 posters
Evo skole! :: Srpski jezik :: Pravopis
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ko hoće peticu?
Peticu zarađuje onaj koji prvi prepiše sledeći tekst bez grešaka koje ću ja namerno napraviti:
sutra idemo u žagubici da se nađemo s jednu ženu iz suvog dola. to je mamina prijateljica koju ja zasada nepoznajem. njen muž s kamijonom prevozi kamen s crnog vrha do petrovca na mlavu. mama oće da je pita dali je taj kamen na prodaju
Re: Ko hoće peticu?
Sutra moja mama i ja idemo u Zagubicu da se nadjemo sa jednom zenom iz Suvog Dola.To je mamina prijateljica koju ja zasad ne pozajem.Njen muz s kamijonom prevozi kmenje sa Crnog Vrha do Prtrovca na Mlavi.Mama hoce da je pita da li je to kamenje na prodaju.
nevena- Broj poruka : 64
Datum upisa : 27.09.2010
Sutra moja mama i ja idemo u Zagubicu da se nadjemo sa jednom zenom iz Suvog Dola.To je mamina priateljica koju ja zasad ne pznajem.Njen muz prevozi kamijonom i Nevena nije kmenje nego kamenje, dobro s kamijonom prevozi kamenje s Crnog Vrha petrovca Nevena! na mlavi.Mama hoce da je pita dali je to kamenje na prodaju.
Milan- Broj poruka : 97
Godina : 25
Nevena, tri pravopisne greške.
Greške u kucanju (slovne greške) ne računam (dakle, te slovne greške nisu uračunate u ove tri ozbiljne pravopisne greške).
Milane, imaš i ti slovne greške, a ozbiljnih pravopisnih grešaka imaš pet. Ponovio si sve tri Nevenine, i još si napravio dve nove.
Greške u kucanju (slovne greške) ne računam (dakle, te slovne greške nisu uračunate u ove tri ozbiljne pravopisne greške).
Milane, imaš i ti slovne greške, a ozbiljnih pravopisnih grešaka imaš pet. Ponovio si sve tri Nevenine, i još si napravio dve nove.
pa bas me briga
Da te nije briga ne bi ispravljao Nevenu
Dakle, ubuduće se ne zatrčavaj. Sačekaj da proverim zadatak, pa tek onda možeš da ukažeš na još neku grešku, ako primetiš da sam je ja ispustila.
Dakle, ubuduće se ne zatrčavaj. Sačekaj da proverim zadatak, pa tek onda možeš da ukažeš na još neku grešku, ako primetiš da sam je ja ispustila.
Dakle, još uvek postoji mogućnost dobijanja petice za ispravak teksta:
Nemojte menjati tekst, samo ispravite greške.
(Nevena je ubacila "moja mama i ja". Toga nema u tekstu.)
sutra idemo u žagubici da se nađemo s jednu ženu iz suvog dola. to je mamina prijateljica koju ja zasada nepoznajem. njen muž s kamijonom prevozi kamen s crnog vrha do petrovca na mlavu. mama oće da je pita dali je taj kamen na prodaju
Nemojte menjati tekst, samo ispravite greške.
(Nevena je ubacila "moja mama i ja". Toga nema u tekstu.)
Sutra idemo u Zagubicu da se nadjemo s jednom zenom iz Suvog Dola.To je mamina prijateljica koju ja ne poznajem.Njen muz s kamionom prevozi kamenje sa Crnog Vrha do Petrovca na Mlavi.Mama hoce da je pita da li je to kamenje na prodaju.
Poslednji izmenio nevena dana Čet Sep 30, 2010 4:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Bravo Nevene
Uciteljice treba sve sto smo ucili iz prirode?
Milane, baciću te kroz prozor.
Pa jel se to pita na temi o pravopisu?
Lepo sam vam napisala sve što treba u nedeljnom planu. To ti je tamo gde je zbornica.
Pa jel se to pita na temi o pravopisu?
Lepo sam vam napisala sve što treba u nedeljnom planu. To ti je tamo gde je zbornica.
nevena ::Sutra idemo u Zagubicu da se nadjemo s jednom zenom iz Suvog Dola.To je mamina prijateljica koju ja ne poznajem.Njen muz s kamionom prevozi kamenje sa Crnog Vrha do Petrovca na Mlavi.Mama hoce da je pita da li je to kamenje na prodaju.
Neno, ista greška.
Seti se one sličice gde dečak piše i drži olovku u ruci, i druge gde dečak piše, a pored njega piše džinovska olovka.
O čemu smo tada govorili?
E, kad se toga setiš, znaćeš koja je greška ostala.
A i piše ti na pravopisnim pravilima.
Seti se one sličice gde dečak piše i drži olovku u ruci, i druge gde dečak piše, a pored njega piše džinovska olovka.
O čemu smo tada govorili?
E, kad se toga setiš, znaćeš koja je greška ostala.
A i piše ti na pravopisnim pravilima.
Sutra idemo u Zagubicu da se nadjemo sa jednom zenom iz Suvog Dola.To je mamina prijateljica koju ja ne poznajem.Njen muz s kamionom prevozi kamenje sa Crnog Vrha do Petrovca na Mlavi.Mama hoce da je pita da li je to kamenje na prodaju.
Poslednji izmenio nevena dana Pon Okt 04, 2010 9:12 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Ne, ne.
Greška je ostala (ona ista).
Da li njen muž šeta pored kamiona dok prevozi to kamenje, pa pola nosi on a pola kamion?
Greška je ostala (ona ista).
Da li njen muž šeta pored kamiona dok prevozi to kamenje, pa pola nosi on a pola kamion?
Ok, pošto vidim da je to veći problem, grešku ću vam pokazati tako što ću je obojiti crveno:
Kao što vidite, veznik "s" (ili "sa") ne koristimo onda kada označavamo neko sredstvo.
Kamion je sredstvo kojim se kamenje prevozi.
Dakle, trebalo je to napisati bez "s".
Ok, idemo na sledeći tekst za peticu:
Sutra idemo u Žagubicu da se nađemo sa jednom ženom iz Suvog Dola. To je mamina prijateljica koju ja ne poznajem. Njen muž s kamionom prevozi kamenje sa Crnog Vrha do Petrovca na Mlavi. Mama hoće da je pita da li je to kamenje na prodaju.
Kao što vidite, veznik "s" (ili "sa") ne koristimo onda kada označavamo neko sredstvo.
Kamion je sredstvo kojim se kamenje prevozi.
Dakle, trebalo je to napisati bez "s".
Ok, idemo na sledeći tekst za peticu:
zaposleni u hotelu poletarac spremili su za učenike koji tu dolaze na ekskurziju ne zaboravan doček hotel se nalazi na obali jezera palić i izgrađen je davne 1978 godine nepropustite plovidbu s čamcem po mirnoj površini vode poželiteli možete se i okupati za starije posetijoce organizuje se vožnja čarter avijonom
Ja sam znao to ali nisam rek`o jer ce uciteljica opet da okrivi mene .........
Uciteljice ja sam tako napisala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nisi, Neno.
Ti si ostavila to "s".
Njega tu ne treba da bude. "S" sam obeležila crvenom jer je to bila greška koju si ostavila. Trebalo je to da ispraviš, i da ne napišeš to "s".
Hajde probaj drugi tekst.
Ti si ostavila to "s".
Njega tu ne treba da bude. "S" sam obeležila crvenom jer je to bila greška koju si ostavila. Trebalo je to da ispraviš, i da ne napišeš to "s".
Hajde probaj drugi tekst.
Šta si znao?Milan ::Ja sam znao to ali nisam rek`o jer ce uciteljica opet da okrivi mene .........
Da je Nevena pogrešila što nije izbrisala to "s"?
Pa ako si znao, što ti nisi to ispravio pa da zaradiš peticu?
Pa vi bi ste me sto posto kritikovali
Prosili put sam ispravio dve greske od nevene vi ste rekli da ja imam pet ozbiljnih pravopisnih gresaka a Nevena samo tri neozbiljne greske zato nisa odgovorio
"Biste" je jedna reč.Milan ::Pa vi bi ste me sto posto kritikovali
I zašto ti ispravljanje grešaka doživljavaš kao kritiku?
Pa takva kritika je dobra - kad ti neko ukaže na grešku, ti znaš gde si pogrešio pa drugi put uradiš bolje.
Tako se uči.
Zar i vi mene ne ispravljate kad pogrešim?
Poslednji izmenio Sanja dana Uto Okt 05, 2010 1:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Strana 1 od 2 • 1, 2
Evo skole! :: Srpski jezik :: Pravopis
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu